Το ΑΙΤΗΜΑ μαζί με άλλες 18 διεθνείς και ελληνικές οργανώσεις με ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ τον καλούν να δώσει τέλος στην πολιτική εγκλωβισμού των αιτούντων άσυλο στα νησιά.

«Η πολιτική εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας παραβιάζει τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο όπως αυτά προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο και έχει συμβάλει στην διάσπαση της κοινωνικής συνοχής στα επηρεαζόμενα ελληνικά νησιά», δήλωσε ο Σπύρος Ριζάκος, επικεφαλής της οργάνωσης ΑΙΤΗΜΑ «Είναι πλέον καιρός η ΕΕ και οι ελληνικές αρχές να εγκαταλείψουν αυτήν την πολιτική.»

Δείτε την Κοινή Επιστολή

Μετά από πρόσκληση του PICUM και του ICMC, το Αίτημα συμμετείχε στη συνάντηση ευρωπαϊκών φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για την Ασφαλή, Ελεγχόμενη και Νόμιμη Μετανάστευση. Η συνάντηση έγινε στις αρχές Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, η Οργάνωσή μας τόνισε τη σημασία της ακώλυτης πρόσβασης στο Ευρωπαϊκό έδαφος όλων όσοι χρήζουν προστασίας, καθώς και της τήρησης της αρχής της μη επαναπροώθησης.

Στη δεύτερη φωτογραφία δεξιά η Αγγελική Λουκαϊδη που εκπροσώπησε το ΑΙΤΗΜΑ. Η συζήτηση για τα σοβαρά θέματα της συνάντησης δεν σταμάτησε ούτε στα διαλείμματα! (Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από το ICMC). 

 

Σήμερα μας περίμενε μία έκπληξη: εξυπηρετούμενή μας δώρισε σε δικηγόρο μας ένα σάλι που έφτιαξε η ίδια.

Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν οι εξυπηρετούμενοί μας δείχνουν έμπρακτα πως αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας.